Receptbeskrivning

Kantarellsoppa

Ingredienser för
1 l gula kantereller
1 msk matolja eller smör
4 st schalottenlökar
0.5 l kycklingfond
0.5 l mjölk
3 dl grädde


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Rensa kantarellerna, det vill säga borsta bort eventuell grus och smuts. 2. Skala och hacka löken fint. Fräs den i matoljan utan att den tar färg.3. Lägg i de rensade kantarellerna och låt dessa fräsa tills svampen har mjuknat. 4. Lyft ur hälften av svampen och häll i resterande ingredienser. Sjud sakta i cirka 15 minuter och skumma då och då av med en hålslev. 5. Mixa soppan slät med en mixerstav. Smaka av med salt och peppar. 6. Häll upp soppan i skålar och toppa med resten av kantarellerna. Servera med ett gott bröd och en god ost som tillbehör.

Visningar: 445
Inlagt 2012-05-02 05:23:09