Receptbeskrivning
Fläskytterfilégryta med ris och sallad
Ingredienser
för
500 g fläskytterfilé
1 st gul lök
250 g champinjoner
2 tsk tomatpuré
buljong
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk soja
2 tsk dijonsenap
1 tsk maizena
smör
salt och peppar
1 st gul lök
250 g champinjoner
2 tsk tomatpuré
buljong
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk soja
2 tsk dijonsenap
1 tsk maizena
smör
salt och peppar
Beskrivning
1. Skär fläskytterfilén i strimlor och bryn i smöret, salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
2. Skala och hacka löken samt ansa och dela svampen.
Bryn lök och svamp i smör. Tillsätt tomatpurén och låt bryna med någon minut under omrörning.
3. Häll i buljongpulvret/tärning, rör i grädde och mjölk, soja, dijonsenapen samt en skvätt vinäger och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Rör i maizenan i lite vatten och rör ner i den småputtrande grytan. Vänd ner köttet i grytan och låt allt bli varmt.
5. Servera grytan med ris samt en god sallad.
Recept från Ica.se.
2. Skala och hacka löken samt ansa och dela svampen.
Bryn lök och svamp i smör. Tillsätt tomatpurén och låt bryna med någon minut under omrörning.
3. Häll i buljongpulvret/tärning, rör i grädde och mjölk, soja, dijonsenapen samt en skvätt vinäger och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Rör i maizenan i lite vatten och rör ner i den småputtrande grytan. Vänd ner köttet i grytan och låt allt bli varmt.
5. Servera grytan med ris samt en god sallad.
Recept från Ica.se.
Visningar: 157
Inlagt 2023-04-16 09:58:46






60 min