Receptbeskrivning

Fläskytterfilégryta med ris och sallad

Ingredienser för
500 g fläskytterfilé
1 st gul lök
250 g champinjoner
2 tsk tomatpuré
buljong
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk soja
2 tsk dijonsenap
1 tsk maizena
smör
salt och peppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
1. Skär fläskytterfilén i strimlor och bryn i smöret, salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
2. Skala och hacka löken samt ansa och dela svampen.
Bryn lök och svamp i smör. Tillsätt tomatpurén och låt bryna med någon minut under omrörning.
3. Häll i buljongpulvret/tärning, rör i grädde och mjölk, soja, dijonsenapen samt en skvätt vinäger och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Rör i maizenan i lite vatten och rör ner i den småputtrande grytan. Vänd ner köttet i grytan och låt allt bli varmt.
5. Servera grytan med ris samt en god sallad.

Recept från Ica.se.

Visningar: 157
Inlagt 2023-04-16 09:58:46