Receptbeskrivning
Kärleksmums
Ingredienser
för
Beskrivning
Sockerkakan
250 g smör
2 dl mjölk
5 ägg (stora)
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr
150 g smör
1,5 dl kaffe, starkt
2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
riven kokos (till garnering)
Sockerkakan
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Täck din form med bakplåtspapper, långpanna ca 30 x 40 cm.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispen.
Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
GLASYR
Smält smöret och låt svalna.
Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
Gör en massa små hål i kakan och bred ut glasyren över den.
Garnera med kokosflingor.
Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
250 g smör
2 dl mjölk
5 ägg (stora)
4 dl strösocker
1,5 msk vaniljsocker
1,5 dl kakao
3 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
Glasyr
150 g smör
1,5 dl kaffe, starkt
2 dl kakao
1,5 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
riven kokos (till garnering)
Sockerkakan
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Täck din form med bakplåtspapper, långpanna ca 30 x 40 cm.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och ställ sedan kastrullen åt sidan för att svalna.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt på medelhastighet i en bunke.
Blanda vaniljsocker, kakao, bakpulver och mjöl i en annan bunke och sikta sedan ner det i äggvispen.
Vänd försiktigt samman alltihopa till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
Tillsätt även smörmjölken och fortsätt vända tills du har en jämn och fin smet utan klumpar.
Häll upp smeten i formen och grädda den i mitten av ugnen i ca 18 minuter.
GLASYR
Smält smöret och låt svalna.
Blanda sedan ihop smöret med resten av ingredienserna till en jämn och bredbar smet.
Gör en massa små hål i kakan och bred ut glasyren över den.
Garnera med kokosflingor.
Låt glasyren stelna lite innan du skär upp kakan i bitar och serverar.
Visningar: 125
Inlagt 2023-05-01 12:24:15





.jpg)
3 min