Receptbeskrivning
Pizzadeg
Ingredienser
för
Beskrivning
4-6 pizzor
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
10 dl mjöl (ca 600 g)
Häll vattnet i en bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.
Ta upp degen, dela och forma den dela i 4 jämnstora bitar. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
Toppa pizzan med önskad fyllning och grädda ca 8-10 minuter på högsta värmen.
3 1/2 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
1/2 msk salt
10 dl mjöl (ca 600 g)
Häll vattnet i en bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.
Ta upp degen, dela och forma den dela i 4 jämnstora bitar. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
Toppa pizzan med önskad fyllning och grädda ca 8-10 minuter på högsta värmen.
Visningar: 97
Inlagt 2023-05-05 10:30:23





.jpg)
5 min