Receptbeskrivning

Rabarbermuffins med crumble

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Rabarbermuffins med crumble 12st

200g rabarber
1st citron
2,5dl strösocker- + 1,5 msk
2st ägg
1krm vaniljpulver
100g smör
2dl mjölk
4dl vetemjöl- (240 g)
2tsk bakpulver
1krm salt
1tsk kardemumma- mald
0,5msk potatismjöl

Havrecrumble
50g smör
0,5dl strösocker
1,5dl havregryn
1krm vaniljpulver

Kardemummagrädde
2,5dl vispgrädde
1tsk kardemumma- stött

Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Vispa ägg, 2 1/2 dl socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Smält smöret . Blanda i mjölk och citronskal. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Blanda rabarbern med 1 1/2 msk socker, kardemumma och potatismjöl. Rör ner rabarbern i smeten. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt.

Crumble: Smält smöret. Blanda i socker, havregryn och vaniljpulver. Fördela havregrynssmulet på muffinssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna.

Kardemummagrädde: Vispa grädden, rör ner kardemumma. Servera muffinsen med grädden

Visningar: 187
Inlagt 2023-06-06 15:54:49