Receptbeskrivning
Yoghurtmarinerade kycklingspett
Ingredienser
för
700 g kycklingfilé
1 dl yoghurt naturell
0.5 st citron juice av
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk grillkrydda
1 tsk timjan torkad
2 msk olja
salt och peppar
1 dl yoghurt naturell
0.5 st citron juice av
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk grillkrydda
1 tsk timjan torkad
2 msk olja
salt och peppar
Beskrivning
1. Skär kycklingfilé avlånga bitar och lägg dem i en fryspåse. Bland sedan ner samtliga ingredienser i kycklingen och massera ordentligt kycklingen. Låt kycklingen marinera i minst 30 minuter, eller över natten för att få mer smak.
2. När det är redo att grilla, trä kycklingbitarna på spett och grilla dem (glöm inte att pensel grillgaller med smör) på hög värme i 8-10 minuter, eller tills de är genomstekta och har en fin grillad yta sen ska du dra bort från direkt värmen och låt kycklingen vila på sidan.
3. Servera kycklingspetten varma med en sallad, ris, eller något annan god grillad grönsaker.
2. När det är redo att grilla, trä kycklingbitarna på spett och grilla dem (glöm inte att pensel grillgaller med smör) på hög värme i 8-10 minuter, eller tills de är genomstekta och har en fin grillad yta sen ska du dra bort från direkt värmen och låt kycklingen vila på sidan.
3. Servera kycklingspetten varma med en sallad, ris, eller något annan god grillad grönsaker.
Visningar: 139
Inlagt 2023-07-02 11:46:02

