Receptbeskrivning

Macarons

Ingredienser för
Mandelkakor
3 st äggvitor
0.25 tsk salt
30 g socker (två rågade matskedar)
110 g mandelmjöl
200 g florsocker
Citronfyllning (20 st)
1 dl lemon curd
0.5 dl vaniljfärskost


  90 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blanda saltet med äggvitorna och vispa med elvisp till hårt skum.
Lägg till sockret litet i taget och fortsätt vispa tills skummet är glansigt.

Kör mandelmjölet och florsockret i mixer till ett fint pulver.
Sikta ner mjölblandningen i äggskummet litet i taget och blanda om med en slickepott (plus eventuellt färgämne).

Fyll smeten i en spritspåse och klicka ut ungefär 2 cm stora jämntjocka kakor på pappersklädda bakplåtar (borde blir cirka 40 kakor, cirka en och en halv plåt).
Låt kakorna stå och torka tils ytan inte längre är kladdig (30-60 minuter), detta för att förhindra att de spricker vid gräddning.

Värm ugnen till 130-150 grader.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 14-16 minuter (de skall torka men inte få färg).
Låt kakorna svalna innan de lösgörs från pappret.

Blanda fyllningsingredienserna till en jämn smet.
Låt stå i kylskåpet cirka 15 minuter.
Klicka ut cirka en tesked fyllning på en kaka och tryck fast en annan kaka som lock.

Håller några dagar i kylskåp, eller som frysta i högst en månad.

https://www.soppa365.fi/reseptit/juhli-ja-nauti-makea-leivonta/takuuvarmat-macarons-leivokset

Visningar: 94
Inlagt 2023-07-09 18:42:19