Receptbeskrivning
Kärleksmumscheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Kärleksmumscheesecake 14 bitar
Botten:
100g smör
12 digestivekex
2msk riven kokos
1msk kakao
1msk strösocker
Fyllning:
300g mörk choklad
500g färskost typ philadelphia
1dl strösocker
2dl vispgrädde
Glasyr:
75g smör
¾dl kakao
2tsk vaniljsocker
2msk starkt kaffe
2½dl florsocker
Garnering:
riven kokos
Smält smöret. Krossa kexen och mixa dem tillsammans med kokos, kakao och socker. Mixa samman med smöret. Tryck ut den smuliga massan i en form (22-24 cm med avtagbar botten) med bakplåtspapper. Ställ in i frysen.
Smält chokladen. Tag från värmen. Vispa färskosten krämig. Tillsätt sockret. Fortsätt vispa under tiden som grädden hälls i. Vänd till sist i chokladen. Häll fyllningen i formen med botten. Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Smält smöret. Låt svalna av. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn glasyr. Lägg kakan på ett fat. Bred på glasyren. Strö på kokos.
Botten:
100g smör
12 digestivekex
2msk riven kokos
1msk kakao
1msk strösocker
Fyllning:
300g mörk choklad
500g färskost typ philadelphia
1dl strösocker
2dl vispgrädde
Glasyr:
75g smör
¾dl kakao
2tsk vaniljsocker
2msk starkt kaffe
2½dl florsocker
Garnering:
riven kokos
Smält smöret. Krossa kexen och mixa dem tillsammans med kokos, kakao och socker. Mixa samman med smöret. Tryck ut den smuliga massan i en form (22-24 cm med avtagbar botten) med bakplåtspapper. Ställ in i frysen.
Smält chokladen. Tag från värmen. Vispa färskosten krämig. Tillsätt sockret. Fortsätt vispa under tiden som grädden hälls i. Vänd till sist i chokladen. Häll fyllningen i formen med botten. Låt stå i kylen minst 2 timmar.
Smält smöret. Låt svalna av. Blanda med resten av ingredienserna till en jämn glasyr. Lägg kakan på ett fat. Bred på glasyren. Strö på kokos.
Visningar: 66
Inlagt 2023-08-08 16:27:15






30 min