Receptbeskrivning
Quesadillas med kantareller och spenat
Ingredienser
för
Beskrivning
Quesadillas med kantareller och spenat 4port.
1st rödlök
1st vitlöksklyfta
400g kantareller
100g babyspenat
olja att steka i
salt
peppar
8st vetetortillor
150g riven prästost eller annan lagrad ost, 31%
Skala och skiva rödlök och vitlök. Rensa och dela svampen i mindre bitar om de är stora.
Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan spenat, rödlök, vitlök och olja och stek tills spenaten är mjuk.
Krydda med salt och peppar.
Strö över lite riven ost på ett tortillabröd och bre ut svampfyllningen. Avsluta med att strö över lite mer riven ost.
Lägg på ett tortillabröd som ett lock och stek sedan gyllenbrunt i en stekpanna med olja på båda sidorna.
Lyft upp quesadillan ur stekpannan och dela i bitar. Upprepa med resterande bröd. Servera direkt.
Kockens tips
Quesadillas är goda som de är till lunch eller middag men också perfekta att servera i mindre bitar som tilltugg.
1st rödlök
1st vitlöksklyfta
400g kantareller
100g babyspenat
olja att steka i
salt
peppar
8st vetetortillor
150g riven prästost eller annan lagrad ost, 31%
Skala och skiva rödlök och vitlök. Rensa och dela svampen i mindre bitar om de är stora.
Stek svampen i en torr stekpanna tills vätskan dunstar. Tillsätt sedan spenat, rödlök, vitlök och olja och stek tills spenaten är mjuk.
Krydda med salt och peppar.
Strö över lite riven ost på ett tortillabröd och bre ut svampfyllningen. Avsluta med att strö över lite mer riven ost.
Lägg på ett tortillabröd som ett lock och stek sedan gyllenbrunt i en stekpanna med olja på båda sidorna.
Lyft upp quesadillan ur stekpannan och dela i bitar. Upprepa med resterande bröd. Servera direkt.
Kockens tips
Quesadillas är goda som de är till lunch eller middag men också perfekta att servera i mindre bitar som tilltugg.
Visningar: 69
Inlagt 2023-08-09 06:40:00






30 min