Receptbeskrivning
Auberginerullar i tomatsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Auberginerullar i tomatsås 8 buffeport.
2st auberginer, 600 g
1tsk salt
5msk olivolja
40g pinjenötter
40g vitt lantbröd
1st rödlök
1 kruka färsk basilika
100g körsbärstomater
1tsk torkad oregano
peppar
1dl ricottaost
Tomatsås
1st vitlöksklyfta
2msk olivolja
500g passerade tomater
1tsk strösocker
Garnering
parmesanost
färsk basilika
Tomatsås: Skala och hacka vitlöken och fräs den i olja 1 minut. Tillsätt passerade tomater och socker och låt koka upp. Krydda med salt och peppar och låt småkoka utan lock i 30 minuter.
Skär bort ändarna på auberginerna och skär dem i ½ cm tjocka skivor på längden och strö över ½ tsk salt. Låt dra i 30 minuter. Hacka ändarna fint.
Sätt ugnen på 225°.
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och pensla skivorna med 2 msk olja. Stek dem på båda sidor tills de fått färg, gärna i grillpanna.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Riv brödet i små bitar och skala och hacka löken fint. Repa och hacka basilikan grovt, spara några blad till garnering.
Stek lök och hackad aubergine i 3 msk olja. Tillsätt pinjenötter, bröd, delade tomater, basilika och oregano och krydda med salt och peppar. Fräs i 5 minuter.
Lägg 1 msk av tomatfräset och en klick ricotta på varje aubergineskiva och rulla ihop. Bred ut tomatsåsen i botten på en form och lägg på rullarna med skarven ner, tillaga i ugnen i 20 minuter. Strö över riven parmesan och basilika.
Kockens tips
Förbered gärna rullarna fram till ugnstillagningen och servera nygräddade på buffén.
2st auberginer, 600 g
1tsk salt
5msk olivolja
40g pinjenötter
40g vitt lantbröd
1st rödlök
1 kruka färsk basilika
100g körsbärstomater
1tsk torkad oregano
peppar
1dl ricottaost
Tomatsås
1st vitlöksklyfta
2msk olivolja
500g passerade tomater
1tsk strösocker
Garnering
parmesanost
färsk basilika
Tomatsås: Skala och hacka vitlöken och fräs den i olja 1 minut. Tillsätt passerade tomater och socker och låt koka upp. Krydda med salt och peppar och låt småkoka utan lock i 30 minuter.
Skär bort ändarna på auberginerna och skär dem i ½ cm tjocka skivor på längden och strö över ½ tsk salt. Låt dra i 30 minuter. Hacka ändarna fint.
Sätt ugnen på 225°.
Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och pensla skivorna med 2 msk olja. Stek dem på båda sidor tills de fått färg, gärna i grillpanna.
Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Riv brödet i små bitar och skala och hacka löken fint. Repa och hacka basilikan grovt, spara några blad till garnering.
Stek lök och hackad aubergine i 3 msk olja. Tillsätt pinjenötter, bröd, delade tomater, basilika och oregano och krydda med salt och peppar. Fräs i 5 minuter.
Lägg 1 msk av tomatfräset och en klick ricotta på varje aubergineskiva och rulla ihop. Bred ut tomatsåsen i botten på en form och lägg på rullarna med skarven ner, tillaga i ugnen i 20 minuter. Strö över riven parmesan och basilika.
Kockens tips
Förbered gärna rullarna fram till ugnstillagningen och servera nygräddade på buffén.
Visningar: 97
Inlagt 2023-08-09 06:40:55






30 min