Receptbeskrivning

Blandad Sallad med kyckling (Low carb)

Ingredienser för
2 st ägg
1 st romansallad
1 st radicchio sallad
4 st plommontomater
1 knippe gräslök
150 g blåmögelost (mild)
1 st avokado
2 msk citronsaft
8 st bacon skivor
4 st kalkonschnitzlar (à 150 g)
salt
peppar
paprikapulver
till dressingen
salt
3 msk olivolja
2.5 msk rödvinsvinäger
3 msk apelsinjuice
1 msk dijonsenap
3 msk solrosolja
peppar
paprikapulver
1 krm socker


  40 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
■ Hårdkoka äggen i ca 8 minuter. Spola dem i kallt vatten, skala och låt dem svalna. Ansa och skölj romansallat och radicchio, skaka av vattnet och knipsa av bladen i munsbitar. Skölj och torka av tomaterna. Ta bort stjälkfästerna och skär tomaterna i skivor. Skölj och torka av löken och skär den i tunna ringar. Mosa blåmögelosten. Skala avokadon, ta bort kärnan och skär fruktköttet i tunna klyftor. Droppa genast citronsaft över avokadon så den inte missfärgas.

■ Bryn baconskivorna i en stekpanna utan fett tills de blir knapriga. Skölj och torka av Kalkonschnitzlarna och halvera dem på längden. krydda dem med salt och peppar och lite paprikapulver och genomstekt dem i baconfettet i ca 10 minuter. Ta dem ur stekpannan och låt dem svalna. Skär de hårdkokta äggen i skivor.

■ Lägg upp bladsalladen på fyra tallrikar. Arrangera tomatskivorna och äggskivorna ovanpå. Torka av avokadoklyftorna och fördela dem ovanpå. Smula över osten. Skär kycklbrösten i munsbitar och arrangera dem över salladen, lägg också upp baconskivorna. Strö över klippt gräslök.

■ Vispa kraftigt ihop oljesorterna med vinäger och senap. Krydda med salt och peppar och förfina med en nypa socker. Droppa dressingen skedvis över salladen

â–  Per portion
ca 670 kcal/2805 kJ
45g protein
51g fett
6g kolhydrater

Visningar: 89
Inlagt 2023-08-17 12:10:45