Receptbeskrivning

Avokadosallad med bacon

Ingredienser för
8 st ägg
6 st baconskivor
2 st avokador
1 st vitlöksklyfta
100 g cocktailtomater
4 st salladslökar


  25 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
■ Hårdkoka äggen. Låt dem svalna i kallt vatten, skala dem och ställ dem kallt i kylskåp. Stek under tiden baconskivorna knapriga i en teflonpanna och bryt dem i små bitar. Skala avokadorna och ta bort kärnorna.

■ Mosa avokadofruktköttet med en gaffel tillsammans med äggen, den pressade vitlöken och 0,5 tsk salt i en skål och blanda väl. Skölj tomaterna, skär dem i hälfter. Skölj salladslöken och skär den i ringar.

■ Tillsätt tomater, salladslök och bacon till äggmassan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

â–  Per portion
ca 439 kcal/1838 kJ
21g protein
37g fett
5g kolhydrater

Visningar: 115
Inlagt 2023-08-18 16:38:28