Receptbeskrivning
Grekisk sallad med grönsaksspagetti
Ingredienser
för
200 g fårost
100 g körsbärstomater
4 st kvistar mynta
2 st rödlökar
2 st gurkor
1 knippe rädisor
â– till dressingen
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk honung
salt
peppar
100 g körsbärstomater
4 st kvistar mynta
2 st rödlökar
2 st gurkor
1 knippe rädisor
â– till dressingen
3 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk honung
salt
peppar
Beskrivning
■Tärna fårosten smått. Skölj och torka av tomaterna, skär dem i fyra delar. Skölj myntan, skaka av vattnet, hacka bladen smått. Skala lök och gurka, skär bort ändarna. Skölj och ansa rädisorna.
■Skär med spiralskärare lök och rädisor till tunna spagettiliknande trådar. Skär gurkan till breda bandnudlar, korta av dem när det behövs.
■Rör ihop alla ingredienser till dressingen med 4 matskedar vattnen. Krydda med salt och peppar.
■Lägg gurknudlarna på tallrikar, fördela fårost och tomater ovanpå och lägg över rädisespaghetti och lökstrimlor. Strö över myntan, droppa över dressing och servera.
■Skär med spiralskärare lök och rädisor till tunna spagettiliknande trådar. Skär gurkan till breda bandnudlar, korta av dem när det behövs.
■Rör ihop alla ingredienser till dressingen med 4 matskedar vattnen. Krydda med salt och peppar.
■Lägg gurknudlarna på tallrikar, fördela fårost och tomater ovanpå och lägg över rädisespaghetti och lökstrimlor. Strö över myntan, droppa över dressing och servera.
Visningar: 153
Inlagt 2023-08-18 19:39:15





.jpg)
25 min