Receptbeskrivning

Low carb. Italienska köttbullar med mozzarella

Ingredienser för
500 g köttfärs (bland el nöt)
50 g parmesanost (riven)
1 st ägg
1 msk torkad oregano
0.5 msk lökpulver
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
3 msk olivolja
1 burk hela tomater
2 msk persilja (färsk, finhackad)
50 g smör
125 g mozzarella
salt
peppar
200 g spenat (färsk)


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
■ Lägg färs, parmesan, ägg, salt och kryddor i en bunke och blanda väl. Rulla färsen till köttbullar ( ca 30 gram/styck) med blöta händer.

■ Hetta upp olivoljan i en rejäl stekpanna eller vid gryta och bryn köttbullarna tills de fått fin färg runt om.

■ Sänk till medelhög värme och häll i tomaterna - sjud i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja och rör om. Hit kan rätten förberedas någon dag innan eller för infrysning.

■ Smält smöret i en separat panna och stek spenaten 1-2 minuter under omrörning. Salta och peppra efter smak. Lägg över spenaten tillsammans med köttbullarna. Toppa med riven mozzarella.

Visningar: 118
Inlagt 2023-08-20 14:24:08