Receptbeskrivning

Low carb. krispiga tonfiskburgare

Ingredienser för
Tonfiskburgare
550 g konserverad tonfisk i vatten, avrunnen
1 dl majonnäs
2 st stora ägg
2 msk vitlökspulver
2 msk lökpulver
tsk salt
tsk mald svartpeppar
3 msk olivolja, till stekning
servering
2 st tomater, tunt skivade
85 g grönsallad
4 msk majonnäs


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Blanda alla ingredienser, förutom olivoljan, i en medelstor skål. Forma små burgare, ca 5 cm breda och 1 cm tjocka.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i tonfiskburgarna, platta till dem med en stekspade och stek 3–4 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och krispiga.

Lägg upp några salladsblad på varje tallrik. Toppa med burgare, tomatskiva och en klick majonnäs (3 burgare per portion). Smaka av med salt och peppar.

Tips
Om du önskar ännu krispigare burgare kan du blanda i 400 g riven ost i tonfiskmixen (till 4 portioner). Minska då mängden majonnäs något vid servering.

Visningar: 164
Inlagt 2023-08-20 17:54:04