Receptbeskrivning
Tahini- och chokladcookies
Ingredienser
för
Beskrivning
Tahini- och chokladcookies 24st
Chokladdeg:
125g rumsvarmt smör
3/4dl socker
3/4dl farinsocker
1 1/2dl mjöl
3/4dl kakao
1tsk bakpulver
2krm salt
1st äggula
Tahinideg:
75g rumsvarmt smör
1 1/2dl socker
3/4dl tahini
2dl mjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
1st äggula
Chokladdeg: Rör ihop smör, socker och farinsocker. Blanda mjöl,kakao, bakpulver och salt och rör ner i smörblandningen.
Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet.
Tahinideg: Rör ihop smör, socker och tahini. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner ismörblandningen. Tillsätt äggulan och rör till en jämn deg.
Dela varje deg i 24 bitar, ta en bit av varje och rulla ihop till en boll och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i kylen 3 timmar.
Sätt ugnen på 200C, ta ut plåtarna från kylen och grädda i mitten av ugnen 10-12 min., kakorna ska vara lite mjuka när du tar ut dem.
Chokladdeg:
125g rumsvarmt smör
3/4dl socker
3/4dl farinsocker
1 1/2dl mjöl
3/4dl kakao
1tsk bakpulver
2krm salt
1st äggula
Tahinideg:
75g rumsvarmt smör
1 1/2dl socker
3/4dl tahini
2dl mjöl
1tsk bakpulver
1krm salt
1st äggula
Chokladdeg: Rör ihop smör, socker och farinsocker. Blanda mjöl,kakao, bakpulver och salt och rör ner i smörblandningen.
Tillsätt äggulan och rör till en jämn smet.
Tahinideg: Rör ihop smör, socker och tahini. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner ismörblandningen. Tillsätt äggulan och rör till en jämn deg.
Dela varje deg i 24 bitar, ta en bit av varje och rulla ihop till en boll och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in i kylen 3 timmar.
Sätt ugnen på 200C, ta ut plåtarna från kylen och grädda i mitten av ugnen 10-12 min., kakorna ska vara lite mjuka när du tar ut dem.
Visningar: 47
Inlagt 2023-08-27 09:32:47






30 min