Receptbeskrivning
Kyckling i ugn med svamp och chorizo
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling i ugn med svamp och chorizo
500g kycklinglårfiléer
2tsk paprikapulver
2tsk timjan
1tsk salt
2krm nymald svartpeppar
SÃ¥s
250g svamp- t ex kantareller, trumpetsvamp, karljohansvamp eller champinjoner
100g chorizokorv
1st schalottenlök
2st vitlöksklyftor
1msk smör
2dl vispgrädde
1dl vatten
1msk dijonsenap
0,5dl parmesanost- riven
Tillbehör
ris- potatis eller havreris
sallad
Sätt ugnen på 225°.
Blanda paprikapulver, timjan, salt och peppar. Lägg ut kycklingköttet på en skärbräda och krydda på båda sidor med kryddblandningen. Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Sås: Rensa och skär svampen i mindre bitar. Ta bort eventuellt skinn på korven, skär den i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
Bryn kantareller och korv i smör ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa med 2–3 min. Häll på grädde och vatten. Tillsätt senap och hälften av parmesanosten. Sjud ca 5 min till såsliknande konsistens.
Ta formen ur ugnen och häll svampsåsen över kycklingen. Strö på resterande parmesanost. Tillaga ytterligare ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
Lårköttet från kycklingen blir inte torrt utan bara godare om det får stå lite extra tid i ugnen. Servera med ris eller potatis och sallad.
500g kycklinglårfiléer
2tsk paprikapulver
2tsk timjan
1tsk salt
2krm nymald svartpeppar
SÃ¥s
250g svamp- t ex kantareller, trumpetsvamp, karljohansvamp eller champinjoner
100g chorizokorv
1st schalottenlök
2st vitlöksklyftor
1msk smör
2dl vispgrädde
1dl vatten
1msk dijonsenap
0,5dl parmesanost- riven
Tillbehör
ris- potatis eller havreris
sallad
Sätt ugnen på 225°.
Blanda paprikapulver, timjan, salt och peppar. Lägg ut kycklingköttet på en skärbräda och krydda på båda sidor med kryddblandningen. Vik ihop filéerna och lägg dem i en smord ugnssäker form.
Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
Sås: Rensa och skär svampen i mindre bitar. Ta bort eventuellt skinn på korven, skär den i bitar. Skala och hacka schalottenlök och vitlök.
Bryn kantareller och korv i smör ca 5 min. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa med 2–3 min. Häll på grädde och vatten. Tillsätt senap och hälften av parmesanosten. Sjud ca 5 min till såsliknande konsistens.
Ta formen ur ugnen och häll svampsåsen över kycklingen. Strö på resterande parmesanost. Tillaga ytterligare ca 30 min tills kycklingen är genomkokt.
Lårköttet från kycklingen blir inte torrt utan bara godare om det får stå lite extra tid i ugnen. Servera med ris eller potatis och sallad.
Visningar: 159
Inlagt 2023-09-03 16:12:15






30 min