Receptbeskrivning
Äppelkladdkaka med smul
Ingredienser
för
Beskrivning
Äppelkladdkaka med smul
Smeten:
3st äpplen
175g smör
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1dl farinsocker strö
3st ägg
3½dl vetemjöl
Smuldeg:
50g smör, rumsvarmt
1dl vetemjöl
½dl havregryn
½dl strösocker
1msk ljus sirap
2tsk vaniljsocker
½tsk malen kanel
Sätt ugnen på 175°.
Skala och riv två av äpplena.
Smält smöret i en stor kastrull.
Ta den av värmen och rör ner rivet äpple, socker, vaniljsocker, farinsocker, ägg och mjöl.
Blanda ihop till en smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter och häll i smeten.
Kärna ur och skiva äpplet och lägg det i smeten.
Smuldeg: Nyp ihop smör, mjöl, havregryn, socker, sirap och vaniljsocker till en smuldeg och strö den över smeten. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
LÃ¥t kakan svalna och vila ett par timmar i kyl innan servering.
Smeten:
3st äpplen
175g smör
2dl strösocker
2tsk vaniljsocker
1dl farinsocker strö
3st ägg
3½dl vetemjöl
Smuldeg:
50g smör, rumsvarmt
1dl vetemjöl
½dl havregryn
½dl strösocker
1msk ljus sirap
2tsk vaniljsocker
½tsk malen kanel
Sätt ugnen på 175°.
Skala och riv två av äpplena.
Smält smöret i en stor kastrull.
Ta den av värmen och rör ner rivet äpple, socker, vaniljsocker, farinsocker, ägg och mjöl.
Blanda ihop till en smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar botten, 24 cm i diameter och häll i smeten.
Kärna ur och skiva äpplet och lägg det i smeten.
Smuldeg: Nyp ihop smör, mjöl, havregryn, socker, sirap och vaniljsocker till en smuldeg och strö den över smeten. Pudra över kanel och grädda mitt i ugnen i 40 minuter.
LÃ¥t kakan svalna och vila ett par timmar i kyl innan servering.
Visningar: 192
Inlagt 2023-09-12 15:24:18






30 min