Receptbeskrivning

Parmesanpanerad plattfisk med örtpotatis

Ingredienser för
8–10 spättafiléer
2 dl vetemjöl
2 st ägg
200 g parmesanost
smör till stekning
salt, efter smak
peppar, efter smak
8–10 potatis
1 st citron
2 st vitlöksklyftor
blandade färska örter, det man har tillgån
smör och olivolja till stekning
flingsalt
peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. FiskHäll upp mjölet, uppvispat ägg och fint riven parmesanost i varsin skål. Spara gärna lite parmesan till serveringen.
2. Vänd därefter spättafiléerna i mjölet, äggen och till sist i den rivna parmesanosten i nämnd ordning.
3. Stek dem sedan i smör ett par minuter på varje sida.
4. Salta och peppra under stekning.
5. PotatisSkär potatisen i skivor.

6. Finriv skalet från en väl tvättad citron.
7. Finhacka vitlök och örter.
8. Lägg en klick smör i en stekpanna och stek potatisskivorna tills de fått fin gyllenbrun färg och blivit mjuka.
9. Salta och peppra.
10. Strö över citronraspet, finhackad vitlök och örter.
11. Häll över en skvätt olivolja och låt allt steka tillsammans.
12. Avsluta med att pressa över lite fräsch citronsaft och strö på lite flingsalt.
13. Servera till den frasiga fisken.

Visningar: 279
Inlagt 2012-05-02 11:03:00