Receptbeskrivning
Pariservåfflor
Ingredienser
för
Beskrivning
Pariservåfflor 12st
2,5dl vetemjöl
100g kallt smör
1-2msk vatten
Fyllning
100g smör
1,5dl florsocker
2tsk vaniljsocker
1st äggula
Blanda mjöl och smör, gärna i en hushållsassistent och mixa till ett fint pulver. Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg. Låt degen vila i kylen en timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen ca 0,5 cm tjock, stansa 24 st runda formar som är ca 5 cm i diameter.
Sockra bakbordet och kavla ut cirklarna till ovaler med en kruskavel, vänd ett par gånger medan du kavlar ut dem.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning:
Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker . Tillsätt en äggulan och vispa fluffigt.
Fördela fyllningen jämt på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem två och två.
2,5dl vetemjöl
100g kallt smör
1-2msk vatten
Fyllning
100g smör
1,5dl florsocker
2tsk vaniljsocker
1st äggula
Blanda mjöl och smör, gärna i en hushållsassistent och mixa till ett fint pulver. Tillsätt lite vatten i taget tills det formas en deg. Låt degen vila i kylen en timme. Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen ca 0,5 cm tjock, stansa 24 st runda formar som är ca 5 cm i diameter.
Sockra bakbordet och kavla ut cirklarna till ovaler med en kruskavel, vänd ett par gånger medan du kavlar ut dem.
Lägg på plåt med bakplåtspapper och baka mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna helt.
Fyllning:
Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker . Tillsätt en äggulan och vispa fluffigt.
Fördela fyllningen jämt på hälften av kakorna och lägg sedan ihop dem två och två.
Visningar: 70
Inlagt 2023-09-18 15:30:56






30 min