Receptbeskrivning
Köttfärssoppa med curry och vitlöksbröd
Ingredienser
för
Köttsoppa
800 g nötfärs 2 st gul lök
1 st vitlök solo eller fyra vitlöksklyftor
4 dl skuren vitkål
2 l vatten
2 burk krossde tomater (800 ml)
4 st köttbuljongtärningar
salt, peppar
2 msk tamarisoja
4 msk tomatpuré
1 msk curry
Kesobröd
6 st ägg 250 g keso
6 msk kokosmjölk
6 g mandelmjöl
2 msk psyllium
8 msk kruskakli
6 tsk bakpulver
2 msk rapsolja
msk chiafrön
Beskrivning
Bryn lök, kål, vitlök i smör. Pudra över curry.
Lägg över i större kastrull.
Stek nötfärsen, dela den med gaffel så den blir finfördelad. Lägg över i kastrullen.
Häll på vatten, buljongtärning, krossade tomater och resterande ingredienser.
LÃ¥t allt koka i 10 minuter. Smaka av med salt.
Servera med en klick crème fraiche och vitlöksbröd:
INSTRUKTIONER Kesobröd.
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön eller havssalt på.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Skär sedan i 4 bitar.
Gott att rosta!
172 kcal ⎟ 11,8 g protein ⎟ 2,7 g kolhydrater ⎟ 12.3 g fett per portion
Energiprocent: 6% kolhydrater, 28% protein, 66% fett
Lägg över i större kastrull.
Stek nötfärsen, dela den med gaffel så den blir finfördelad. Lägg över i kastrullen.
Häll på vatten, buljongtärning, krossade tomater och resterande ingredienser.
LÃ¥t allt koka i 10 minuter. Smaka av med salt.
Servera med en klick crème fraiche och vitlöksbröd:
INSTRUKTIONER Kesobröd.
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön eller havssalt på.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
Skär sedan i 4 bitar.
Gott att rosta!
172 kcal ⎟ 11,8 g protein ⎟ 2,7 g kolhydrater ⎟ 12.3 g fett per portion
Energiprocent: 6% kolhydrater, 28% protein, 66% fett
Visningar: 164
Inlagt 2023-09-23 12:56:21






0 min