Receptbeskrivning

Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Krämig kycklinggryta med citron och mascarpone


4st kycklingfiléer
2st vitlöksklyftor, finhackade
1st citron
2dl kycklingfond (2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond)
1 frp Mascarpone
salt
nymalen svartpeppar
2dl parmesan, riven
1dl finstrimlad bladpersilja


Halvera och stek kycklingfiléerna till fin gyllenbrun färg i olivolja, salta och peppra.

Ta upp kycklingen och lägg upp på fat.

Riv citronzest och pressa juice från citronen, ställ åt sidan.

Stek vitlöken mjuk i fettet som är kvar i pannan. Häll i citronjuice, citronzest och kycklingfond och koka ihop.

Tillsätt mascarpone och låt puttra till en krämig sås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

Lägg i kycklingfiléerna och koka tills de är genomstekta.

Lägg upp på tallrikar, riv över parmesan och strimlad bladpersilja.

Servera med nykokt pasta eller ris.

Visningar: 198
Inlagt 2023-10-02 17:34:57