Receptbeskrivning
Krämig fisk- och skaldjurssoppa med salvia och chili
Ingredienser
för
4 msk smör
2 st vitlöksklyftor, pressad
150 g stjälkselleri, strimlade
st fiskbuljongtärning eller grönsaksbuljongtä
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
110 g färskost
2 tsk salvia, torkad eller torkad timjan
st citron, juice och zest
450 g lax, skuren i 2 cm stora bitar
225 g miljömärkta räkor, skalade och rensade
50 g babyspenat
salt och mald svartpeppar
msk röd chilipeppar
färsk salvia, till garnering (valfritt)
2 st vitlöksklyftor, pressad
150 g stjälkselleri, strimlade
st fiskbuljongtärning eller grönsaksbuljongtä
3 dl vatten
3 dl vispgrädde
110 g färskost
2 tsk salvia, torkad eller torkad timjan
st citron, juice och zest
450 g lax, skuren i 2 cm stora bitar
225 g miljömärkta räkor, skalade och rensade
50 g babyspenat
salt och mald svartpeppar
msk röd chilipeppar
färsk salvia, till garnering (valfritt)
Beskrivning
*Smält smöret i en stor kastrull eller gryta på medelhög värme.
*Stek vitlök och selleri under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten, grädde, färskost, salvia, citronjuice och citronzest. Låt sjuda ca 10 minuter utan lock.
*Lägg i fisken och räkorna. Låt sjuda i 3 minuter eller tills fisken är klar. Blanda i babyspenat och rör om.
*Krydda med salt och peppar, smaka av.
*Garnera med färsk chilipeppar och färsk salvia innan servering, för både smaken och synes skull.
Tip
*Om du önskar mer hetta kan du strö lite chiliflakes på soppan innan servering.
*Stek vitlök och selleri under omrörning i ca 5 minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten, grädde, färskost, salvia, citronjuice och citronzest. Låt sjuda ca 10 minuter utan lock.
*Lägg i fisken och räkorna. Låt sjuda i 3 minuter eller tills fisken är klar. Blanda i babyspenat och rör om.
*Krydda med salt och peppar, smaka av.
*Garnera med färsk chilipeppar och färsk salvia innan servering, för både smaken och synes skull.
Tip
*Om du önskar mer hetta kan du strö lite chiliflakes på soppan innan servering.
Visningar: 61
Inlagt 2023-10-15 13:36:33






40 min