Receptbeskrivning
Ostfylld lövbiff med kryddsmör
Ingredienser
för
800 g lövbiff, 8st 100 g per portion
8 st tandpetare
150 g lagrad ost
salt och peppar
2 msk smör, till stekning
2 st (180 g) rejäla purjolökar
450 g champinjoner eller annan svamp
2 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta
tsk citron saft
dl färsk timjan
dl färsk persilja
dl färsk basilika
salt och peppar
8 st tandpetare
150 g lagrad ost
salt och peppar
2 msk smör, till stekning
2 st (180 g) rejäla purjolökar
450 g champinjoner eller annan svamp
2 msk olivolja
Örtsmör
150 g smör, rumsvarmt 1 st vitlöksklyfta
tsk citron saft
dl färsk timjan
dl färsk persilja
dl färsk basilika
salt och peppar
Beskrivning
Ostfylld lövbiff med kryddsmör
*Ansa och skölj purjon. Skär i breda snygga skivor, både den vita och gröna delen. Dela svampen i klyftor.
*Stek svamp och purjo i olivolja tills allt fått fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg i en skål och håll varmt.
*Lägg lövbiffarna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Placera en oststav på varje biff och rulla ihop. Stäng med en trädtandpetare.
*Bryn rulladerna på medelhög värme i cirka 10–15 minuter och sänk eventuellt mot slutet. Stekskyn ska hällas över purjon och svampen.
*Servera de ostfyllda rulladerna med en rejäl klick kryddsmör och de stekta grönsakerna.
Örtsmör
*Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
*Blanda alla ingredienser väl i en liten skål.
*LÃ¥t vila i 15 minuter innan servering.
*Förvaras lämpligen i kylen eller frysen rullad i plastfilm eller smörpapper.
*Ansa och skölj purjon. Skär i breda snygga skivor, både den vita och gröna delen. Dela svampen i klyftor.
*Stek svamp och purjo i olivolja tills allt fått fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg i en skål och håll varmt.
*Lägg lövbiffarna på en stor skärbräda. Salta och peppra. Placera en oststav på varje biff och rulla ihop. Stäng med en trädtandpetare.
*Bryn rulladerna på medelhög värme i cirka 10–15 minuter och sänk eventuellt mot slutet. Stekskyn ska hällas över purjon och svampen.
*Servera de ostfyllda rulladerna med en rejäl klick kryddsmör och de stekta grönsakerna.
Örtsmör
*Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
*Blanda alla ingredienser väl i en liten skål.
*LÃ¥t vila i 15 minuter innan servering.
*Förvaras lämpligen i kylen eller frysen rullad i plastfilm eller smörpapper.
Visningar: 107
Inlagt 2023-10-15 14:01:51






55 min