Receptbeskrivning
Ärtpasta med mozzarella och basilika
Ingredienser
för
Beskrivning
Ärtpasta med mozzarella och basilika 4pers.
500g ärtor, färska eller frysta
1st citron, rivet skal
2msk citron, pressad
2msk olivolja
2,5tsk flingsalt
3krm svartpeppar
1 kruka basilika
300g pasta
2st mozzarella (á 125g)
0,5dl pumpakärnor, rostade
Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.
Låt dem rinna av och mixa dem grovt med mixerstav. Rör i citronskal och saft, 1 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Plocka bladen från basilikan.
Koka pastan enligt anvisningarna. Häll 1/2 dl av kokvattnet i ärtröran och låt pastan rinna av.
Blanda pastan med ärtröra.
LÃ¥t mozzarellan rinna av och riv den i mindre bitar.
Strö på mozzarella, basilika och pumpakärnor.
Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
500g ärtor, färska eller frysta
1st citron, rivet skal
2msk citron, pressad
2msk olivolja
2,5tsk flingsalt
3krm svartpeppar
1 kruka basilika
300g pasta
2st mozzarella (á 125g)
0,5dl pumpakärnor, rostade
Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.
Låt dem rinna av och mixa dem grovt med mixerstav. Rör i citronskal och saft, 1 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Plocka bladen från basilikan.
Koka pastan enligt anvisningarna. Häll 1/2 dl av kokvattnet i ärtröran och låt pastan rinna av.
Blanda pastan med ärtröra.
LÃ¥t mozzarellan rinna av och riv den i mindre bitar.
Strö på mozzarella, basilika och pumpakärnor.
Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.
Visningar: 106
Inlagt 2023-10-16 15:10:29






30 min