Receptbeskrivning

Ärtpasta med mozzarella och basilika

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Ärtpasta med mozzarella och basilika 4pers.

500g ärtor, färska eller frysta
1st citron, rivet skal
2msk citron, pressad
2msk olivolja
2,5tsk flingsalt
3krm svartpeppar
1 kruka basilika
300g pasta
2st mozzarella (á 125g)
0,5dl pumpakärnor, rostade


Koka ärterna i lättsaltat vatten ca 2 min.
Låt dem rinna av och mixa dem grovt med mixerstav. Rör i citronskal och saft, 1 msk olja, 1 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Plocka bladen från basilikan.
Koka pastan enligt anvisningarna. Häll 1/2 dl av kokvattnet i ärtröran och låt pastan rinna av.
Blanda pastan med ärtröra.
LÃ¥t mozzarellan rinna av och riv den i mindre bitar.
Strö på mozzarella, basilika och pumpakärnor.
Ringla över 1 msk olja och strö på 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar.

Visningar: 106
Inlagt 2023-10-16 15:10:29