Receptbeskrivning
Äppelpaj med havrekrisp i burk med karamellsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Äppelpaj med havrekrisp i burk och karamellsås 6pers.
2st äpplen
25g smör
1msk farinsocker
0,5tsk kanel- mald
0,5tsk vaniljsocker
Havrekrisp
25g smör
2dl havregryn
0,5dl lönnsirap
0,5dl pekannötter- hackad
Kolasås, 3 dl
2dl vispgrädde
0,5dl strösocker
0,5dl farinsocker
1dl ljus sirap
50g smör
1msk mörk rom
1krm salt
Tillbehör
vaniljglass
Havrekrisp: Smält smöret i en stekpanna. Blanda i havregryn, sirap och nötter och stek under omrörning till en krispig blandning.
LÃ¥t svalna.
Skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Stek äpplena med smör, socker och kanel i en stekpanna på medelhög värme i 2–3 min, äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
Blanda i vaniljsocker.
Kolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10–15 min tills såsen tjocknar något.
Lägg äpplena i små glasburkar eller glas.
Toppa med havrekrisp.
Lägg på en kula vaniljglass och ringla sedan över kolasåsen. Servera direkt.
2st äpplen
25g smör
1msk farinsocker
0,5tsk kanel- mald
0,5tsk vaniljsocker
Havrekrisp
25g smör
2dl havregryn
0,5dl lönnsirap
0,5dl pekannötter- hackad
Kolasås, 3 dl
2dl vispgrädde
0,5dl strösocker
0,5dl farinsocker
1dl ljus sirap
50g smör
1msk mörk rom
1krm salt
Tillbehör
vaniljglass
Havrekrisp: Smält smöret i en stekpanna. Blanda i havregryn, sirap och nötter och stek under omrörning till en krispig blandning.
LÃ¥t svalna.
Skala, kärna ur och skär äpplena i små kuber. Stek äpplena med smör, socker och kanel i en stekpanna på medelhög värme i 2–3 min, äppelbitarna ska fortfarande ha lite tuggmotstånd.
Blanda i vaniljsocker.
Kolasås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10–15 min tills såsen tjocknar något.
Lägg äpplena i små glasburkar eller glas.
Toppa med havrekrisp.
Lägg på en kula vaniljglass och ringla sedan över kolasåsen. Servera direkt.
Visningar: 120
Inlagt 2023-10-16 15:14:11






30 min