Receptbeskrivning
Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad
Ingredienser
för
Beskrivning
Halloumipanerad kyckling med ugnsbakad tomatsallad
350g körsbärstomater- gärna i olika färger
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
600g minutkycklingfiléer- eller 4 mindre filéer
100g halloumiost
1dl panko
1st ägg
0,5 kruka basilika
olivolja
salt
svartpeppar- nymald
Tillbehör
300g pasta
Sätt ugnen på 225°
Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.
Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med pankon. Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.
Stek kycklingfiléerna i 2 msk olja, tvÃ¥ Ã¥t gÃ¥ngen. Lägg dem pÃ¥ en plÃ¥t och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen ca 8 min, till 70° innerÂtemperatur.
Hacka basilikan grovt och Âblanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och pasta.
350g körsbärstomater- gärna i olika färger
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
600g minutkycklingfiléer- eller 4 mindre filéer
100g halloumiost
1dl panko
1st ägg
0,5 kruka basilika
olivolja
salt
svartpeppar- nymald
Tillbehör
300g pasta
Sätt ugnen på 225°
Skär tomaterna i halvor. Skala och skiva lök och vitlök. Blanda tomater och lök med 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ugnsrosta mitt i ugnen ca 20 min.
Krydda kycklingen med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Riv halloumin och blanda med pankon. Panera kycklingfiléerna genom att först doppa dem i uppvispat ägg och sedan i ost- och ströbrödsblandningen.
Stek kycklingfiléerna i 2 msk olja, tvÃ¥ Ã¥t gÃ¥ngen. Lägg dem pÃ¥ en plÃ¥t och sätt in i ugnen under tomaterna. Efterstek i ugnen ca 8 min, till 70° innerÂtemperatur.
Hacka basilikan grovt och Âblanda med tomaterna. Servera kycklingen med tomatsallad och pasta.
Visningar: 87
Inlagt 2023-10-16 15:15:27






30 min