Receptbeskrivning
Kladdkaka med kolasnittsbotten
Ingredienser
för
Beskrivning
Kolasnittdeg (botten)
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Kladdkakesmet
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Kolasnittbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Mosa ihop smöret med resten av ingredienserna till en lite torr deg (jag har gjort degen lite torrare än vanliga kolasnittar för att kakan inte ska bli kladdig när den används som botten på kakan).
2. Tryck ut degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda längst ner i ugnen i ca 10 min.
4. Kladdkakesmet: Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till en smet.
5. Häll smeten på den gräddade kolasnittbottnen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–22 min. Låt kakan svalna i formen. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk ljus sirap
Kladdkakesmet
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
¾ dl kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Kolasnittbotten: Sätt ugnen på 180 grader. Mosa ihop smöret med resten av ingredienserna till en lite torr deg (jag har gjort degen lite torrare än vanliga kolasnittar för att kakan inte ska bli kladdig när den används som botten på kakan).
2. Tryck ut degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter.
3. Grädda längst ner i ugnen i ca 10 min.
4. Kladdkakesmet: Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna till en smet.
5. Häll smeten på den gräddade kolasnittbottnen.
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–22 min. Låt kakan svalna i formen. Servera med vispgrädde eller vaniljglass.
Visningar: 168
Inlagt 2023-10-18 17:46:01






30 min