Receptbeskrivning
Hallongrottor och kladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Hallongrottor och kladdkaka 12st
225g smör
3dl strösocker
1msk vaniljsocker
2krm salt
3,25dl vetemjöl
3st ägg
2dl hallonsylt
till servering
Florsocker, att pudra med
Vispad grädde
Färska hallon
Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna (förutom hallon sylten) i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda med 3/4 smet.
Använd en spritspåse eller flaska med squeezesylt för att fylla dina hallongrottskladdkakor. Stick ner tippen med det du ska fylla 0,5 cm ner i kladdkakemuffinsen, tryck ut sylten samtidigt som du lyfter uppåt och får en liten klick med sylt synlig i mitten på kladdkakan.
Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid. Du vet att kladdkakorna är klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida.
Låt hallongrottskladdkakorna stå i kylskåpet i minst 1h innan du pudrar dem med florsocker och serverar dem med en klick lättvispad grädde och färska hallon.
225g smör
3dl strösocker
1msk vaniljsocker
2krm salt
3,25dl vetemjöl
3st ägg
2dl hallonsylt
till servering
Florsocker, att pudra med
Vispad grädde
Färska hallon
Sätt ugnen på 175 grader (över och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Rör ihop smöret med resten av ingredienserna (förutom hallon sylten) i en bunke bara precis tills att de går ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsformarna så att de är fyllda med 3/4 smet.
Använd en spritspåse eller flaska med squeezesylt för att fylla dina hallongrottskladdkakor. Stick ner tippen med det du ska fylla 0,5 cm ner i kladdkakemuffinsen, tryck ut sylten samtidigt som du lyfter uppåt och får en liten klick med sylt synlig i mitten på kladdkakan.
Grädda dina kladdkakemuffins i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Alla ugnar är olika effektiva och varierar därför i gräddningstid. Du vet att kladdkakorna är klara när kanterna är gräddade men de fortfarande är lite vobbliga med en väldigt kladdig insida.
Låt hallongrottskladdkakorna stå i kylskåpet i minst 1h innan du pudrar dem med florsocker och serverar dem med en klick lättvispad grädde och färska hallon.
Visningar: 253
Inlagt 2023-10-18 17:46:55






30 min