Receptbeskrivning
Fläskfilé med bacon, svamp och rönnbärssås
Ingredienser
för
Beskrivning
Fläskfilé med bacon, kantareller och rönnbärssås 4port
500g fläskfilé
2msk smör
1tsk salt
2krm peppar
Baconsås
4dl sky + vatten
2msk konc kalvfond
2dl grädde
1msk kinesisk soja
1msk rönnbärsgelé
3msk vetemjöl
½tsk salt
2krm peppar
140g bacon
Garnering
100g färska kantareller
1msk smör
2krm salt
Till servering
ugnsrostade potatisar
morötter
broccoli
rönnbärsgelé
Sätt ugnen på 225°. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Lägg köttet på ett ugnsfat, sätt i en termometer med spetsen i mitten på köttet. Stek till 70º innertemperatur.
Vispa ur stekpannan med lite vatten till sky. Häll det med kallt vatten, fond, grädde, soja, gelé, mjöl, salt och peppar i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter.
Strimla och stek baconet knaprigt. Häll hälften i såsen och spara hälften till garnering. Stek svampen i smör. Salta den lätt.
Skär filén i skivor, strö över baconet och svampen. Servera med ugnsstekt potatis och morötter, broccoli, rönnbärsgelé och baconsåsen.
500g fläskfilé
2msk smör
1tsk salt
2krm peppar
Baconsås
4dl sky + vatten
2msk konc kalvfond
2dl grädde
1msk kinesisk soja
1msk rönnbärsgelé
3msk vetemjöl
½tsk salt
2krm peppar
140g bacon
Garnering
100g färska kantareller
1msk smör
2krm salt
Till servering
ugnsrostade potatisar
morötter
broccoli
rönnbärsgelé
Sätt ugnen på 225°. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Lägg köttet på ett ugnsfat, sätt i en termometer med spetsen i mitten på köttet. Stek till 70º innertemperatur.
Vispa ur stekpannan med lite vatten till sky. Häll det med kallt vatten, fond, grädde, soja, gelé, mjöl, salt och peppar i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt såsen sjuda några minuter.
Strimla och stek baconet knaprigt. Häll hälften i såsen och spara hälften till garnering. Stek svampen i smör. Salta den lätt.
Skär filén i skivor, strö över baconet och svampen. Servera med ugnsstekt potatis och morötter, broccoli, rönnbärsgelé och baconsåsen.
Visningar: 74
Inlagt 2023-10-20 17:34:28






30 min