Receptbeskrivning
Mexikanbönsallad
Ingredienser
för
1 frp svarta bönor
1 frp kidneybönor
1 frp cannellinibönor
1 st grön paprika (hackad)
1 st röd paprika (hackad)
270 g majs
1 st röd lök (tärnad)
1 dl olivolja
1 dl rödvinsvinäger
2 msk lime juice
1 msk citronsaft
1 st vitlöksklyfta (pressad)
2 tsk socker
1 tsk salt
1.5 tsk mald kummin
1.5 tsk mald svartpeppar
0.5 tsk chilipulver eller efter smak
1 msk pepparsås eller efter smak
0.5 dl färsk koriander
1 frp kidneybönor
1 frp cannellinibönor
1 st grön paprika (hackad)
1 st röd paprika (hackad)
270 g majs
1 st röd lök (tärnad)
1 dl olivolja
1 dl rödvinsvinäger
2 msk lime juice
1 msk citronsaft
1 st vitlöksklyfta (pressad)
2 tsk socker
1 tsk salt
1.5 tsk mald kummin
1.5 tsk mald svartpeppar
0.5 tsk chilipulver eller efter smak
1 msk pepparsås eller efter smak
0.5 dl färsk koriander
Beskrivning
■Blanda bönor, paprika, majs och röd lök i en stor skål.
■Vispa olivolja, vinäger, koriander, limejuice, citronsaft, vitlök, socker, salt, kummin och svartpeppar tillsammans i en liten skål. Krydda med chili pulver och pepparsås.
■Häll dressing över bön blandning och blanda väl. Kyl ner i kylskåp, ca 1 timme. Serveras kallt.
■Vispa olivolja, vinäger, koriander, limejuice, citronsaft, vitlök, socker, salt, kummin och svartpeppar tillsammans i en liten skål. Krydda med chili pulver och pepparsås.
■Häll dressing över bön blandning och blanda väl. Kyl ner i kylskåp, ca 1 timme. Serveras kallt.
Visningar: 132
Inlagt 2023-11-04 00:17:07

