Receptbeskrivning
Cevapcici med kajmak
Ingredienser
för
1 kg blandfärs
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 dl kolsyrat vatten
1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt)
salt & svartpeppar
1.5 tsk paprikapulver
vegeta (kan uteslutas)
kaymak:
200 g färskost
100 g smör
1 dl creme fraiche (34% fetthalt)
salt
servering:
kaymak
bröd (gärna lepinjabröd, pitabröd
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 dl kolsyrat vatten
1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt)
salt & svartpeppar
1.5 tsk paprikapulver
vegeta (kan uteslutas)
kaymak:
200 g färskost
100 g smör
1 dl creme fraiche (34% fetthalt)
salt
servering:
kaymak
bröd (gärna lepinjabröd, pitabröd
Beskrivning
Riv eller mixa löken tills det blir en fin massa. Pressa eller riv vitlöksklyftorna. Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten. Blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna i en bunke. Täck bunken väl och låt stå i kylen i minst 12 timmar, gärna upp till 24 timmar. Det ger godast smak och bäst konsistens på biffarna om köttet får stå i kylen ett bra tag.
Fukta händerna och forma till små avlånga biffar. Stek dem i olja ca 3 min på varje sida eller grilla dem på grillen. Servera med bröd, ajvar, kaymak och grönsaker.
Kaymak: Låt alla ingredienser stå i rumstemperatur en stund innan du mixar dem samman. Smöret ska vara rumsvarmt och mjukt. Lägg sedan alla ingredienser i en skål och mixa röran slät med en stavmixer, det ska inte vara några klumpar från smöret. Servera direkt eller förvara i kylen fram till servering.
Fukta händerna och forma till små avlånga biffar. Stek dem i olja ca 3 min på varje sida eller grilla dem på grillen. Servera med bröd, ajvar, kaymak och grönsaker.
Kaymak: Låt alla ingredienser stå i rumstemperatur en stund innan du mixar dem samman. Smöret ska vara rumsvarmt och mjukt. Lägg sedan alla ingredienser i en skål och mixa röran slät med en stavmixer, det ska inte vara några klumpar från smöret. Servera direkt eller förvara i kylen fram till servering.
Visningar: 176
Inlagt 2023-11-04 13:20:47





.jpg)
1440 min