Receptbeskrivning

Cevapcici med kajmak

Ingredienser för
1 kg blandfärs
3 st vitlöksklyftor
1 st gul lök
1 dl kolsyrat vatten
1 tsk bikarbonat (gör köttet saftigt)
salt & svartpeppar
1.5 tsk paprikapulver
vegeta (kan uteslutas)
kaymak:
200 g färskost
100 g smör
1 dl creme fraiche (34% fetthalt)
salt
servering:
kaymak
bröd (gärna lepinjabröd, pitabröd


  1440 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Riv eller mixa löken tills det blir en fin massa. Pressa eller riv vitlöksklyftorna. Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten. Blanda sedan ihop alla ingredienser till biffarna i en bunke. Täck bunken väl och låt stå i kylen i minst 12 timmar, gärna upp till 24 timmar. Det ger godast smak och bäst konsistens på biffarna om köttet får stå i kylen ett bra tag.

Fukta händerna och forma till små avlånga biffar. Stek dem i olja ca 3 min på varje sida eller grilla dem på grillen. Servera med bröd, ajvar, kaymak och grönsaker.

Kaymak: Låt alla ingredienser stå i rumstemperatur en stund innan du mixar dem samman. Smöret ska vara rumsvarmt och mjukt. Lägg sedan alla ingredienser i en skål och mixa röran slät med en stavmixer, det ska inte vara några klumpar från smöret. Servera direkt eller förvara i kylen fram till servering.

Visningar: 176
Inlagt 2023-11-04 13:20:47