Receptbeskrivning
Pepparkaksrutor
Ingredienser
för
Beskrivning
Pepparkaksrutor
150g smör
3st ägg
3dl socker
2msk pepparkakskrydda
1/2tsk mald ingefära(kan uteslutas)
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 1/2dl mjölk
Pepparkaks och kaffetopping:
100g smör
1msk pepparkakskryddor
2tsk snabbkaffe (själva pulvret)
3 ½dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Smält smöret Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.
Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.
Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.
Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känns med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.
Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda toppingen till din kaka.
Smält smöret. Häll sedan snabbkaffet, kryddor och florsocker. Rör runt.
Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan.
Avsluta med att strö på kokosflingor.
150g smör
3st ägg
3dl socker
2msk pepparkakskrydda
1/2tsk mald ingefära(kan uteslutas)
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1 1/2dl mjölk
Pepparkaks och kaffetopping:
100g smör
1msk pepparkakskryddor
2tsk snabbkaffe (själva pulvret)
3 ½dl florsocker
Garnering:
Kokosflingor
Smält smöret Vispa sedan samman ägg och strösocker tills du har en fluffig ljugul smet.
Blanda samman alla torra ingredienser och häll i det i äggsmeten. Rör runt med en slickepott till du har en seg smet.
Häll i mjölk och smöret. Rör runt med slickepott tills du har en jämn smet.
Lägg i bakplåtspapper i en ugnsform på ca 25×35 cm. Häll i smeten och grädda på 175 grader i ca 20-30 min. Känns med en sticka, kakan ska vara torr rakt igenom.
Medan du har kakan i ugnen så kan du förbereda toppingen till din kaka.
Smält smöret. Häll sedan snabbkaffet, kryddor och florsocker. Rör runt.
Låt kakan svalna ordentligt innan du brer på toppingen på kakan.
Avsluta med att strö på kokosflingor.
Visningar: 126
Inlagt 2023-11-09 20:06:06






30 min