Receptbeskrivning
Sambal Badjak
Ingredienser
för
Beskrivning
Sambal Badjak 4-6pers
200g urkärnad valfri chili
250g charlottenlök
4st vitlöksklyftor, stora
3msk solrosolja
3msk mörkt muscovadosocker
2msk garam masala
1/2tsk malda korianderfrö
1/2tsk mald torkad ingefära
4msk tamarisoja
3msk citronsaft
1/2tsk salt
Hacka chili, schalotten och vitlök fint. (om du vill ha en helt slät sås kan du mixa blandningen slät med stavmixer).
Fräs blandningen i olja tills löken är mjuk. Tillsätt garam masala, ingefära, koriander och socker och låt fräsa med tills allt går samman till en kladdig röra. Tillsätt soja och pressad citron och låt hastigt koka samman.
Häll på väl rengjord burk, låt kallna och förvara i kylskåp.
200g urkärnad valfri chili
250g charlottenlök
4st vitlöksklyftor, stora
3msk solrosolja
3msk mörkt muscovadosocker
2msk garam masala
1/2tsk malda korianderfrö
1/2tsk mald torkad ingefära
4msk tamarisoja
3msk citronsaft
1/2tsk salt
Hacka chili, schalotten och vitlök fint. (om du vill ha en helt slät sås kan du mixa blandningen slät med stavmixer).
Fräs blandningen i olja tills löken är mjuk. Tillsätt garam masala, ingefära, koriander och socker och låt fräsa med tills allt går samman till en kladdig röra. Tillsätt soja och pressad citron och låt hastigt koka samman.
Häll på väl rengjord burk, låt kallna och förvara i kylskåp.
Visningar: 235
Inlagt 2023-11-16 18:08:02






30 min.jpg)