Receptbeskrivning
Dumlecheesecake med chokladbotten
Ingredienser
för
Beskrivning
Dumlecheesecake med chokladbotten 12 bitar
50g smör
25g hackad mörk choklad
12st digestivekex
1½dl florsocker
2tsk vaniljsocker
300g färskost, t ex philadelphia
3st ägg (vitor + gulor)
3½dl vispgrädde 40%
20st dumlekolor i bitar
Topping
1 burk dulce de leche
10st dumlekolor
Smält smöret, ta från värmen och smält chokladen i smöret under omrörning. Smula sönder kexen och blanda dem med smör- och chokladsmeten. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.
Fyllning: Rör florsocker, vaniljsocker, färskost och äggulor i en bunke. Vispa vitorna i annan bunke till hårt skum. Vispa grädden för sig och vänd ner den i färskostsmeten. Vänd till sist i äggviteskummet.
Skär kolorna i bitar. Varva smet med kolabitar ovanpå kexbottnen. Frys minst 5 tim.
Ta fram cheesecaken i rumstemperatur 15–30 minuter före servering.
Garnering: Ringla över den karamelliserade mjölken strax före servering och strö på bitar av dumlekolor.
–
50g smör
25g hackad mörk choklad
12st digestivekex
1½dl florsocker
2tsk vaniljsocker
300g färskost, t ex philadelphia
3st ägg (vitor + gulor)
3½dl vispgrädde 40%
20st dumlekolor i bitar
Topping
1 burk dulce de leche
10st dumlekolor
Smält smöret, ta från värmen och smält chokladen i smöret under omrörning. Smula sönder kexen och blanda dem med smör- och chokladsmeten. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.
Fyllning: Rör florsocker, vaniljsocker, färskost och äggulor i en bunke. Vispa vitorna i annan bunke till hårt skum. Vispa grädden för sig och vänd ner den i färskostsmeten. Vänd till sist i äggviteskummet.
Skär kolorna i bitar. Varva smet med kolabitar ovanpå kexbottnen. Frys minst 5 tim.
Ta fram cheesecaken i rumstemperatur 15–30 minuter före servering.
Garnering: Ringla över den karamelliserade mjölken strax före servering och strö på bitar av dumlekolor.
–
Visningar: 95
Inlagt 2023-11-23 17:10:17






30 min