Receptbeskrivning
Chilisylt
Ingredienser
för
150 g röd chili
150 g röd paprika
6 dl äppelcidervinäger
1 kg syltsocker
150 g röd paprika
6 dl äppelcidervinäger
1 kg syltsocker
Beskrivning
Finhacka chilin och paprikan i matberedare. (tillsätt chilin först och sedan paprikan).
Lägg sockret och vinäger i en stor gryta och låt sockret smälta på svag värme.
Tillsätt chilihacket när sockret har smält och låt det koka i ca 15 minuter. Skumma.
Ta grytan från värmen och låt den stå i ca 45 minuter innan sylten hälls upp på väl rengjorda burkar.
Sylten är hållbar i ett år, men öppnad burk bör ätas upp inom ungefär en månad.
Lägg sockret och vinäger i en stor gryta och låt sockret smälta på svag värme.
Tillsätt chilihacket när sockret har smält och låt det koka i ca 15 minuter. Skumma.
Ta grytan från värmen och låt den stå i ca 45 minuter innan sylten hälls upp på väl rengjorda burkar.
Sylten är hållbar i ett år, men öppnad burk bör ätas upp inom ungefär en månad.
Visningar: 198
Inlagt 2023-12-03 22:45:42






0 min