Receptbeskrivning
Falafel
Ingredienser
för
Beskrivning
Falafel 6 port
500g torkade gula ärtor, blötlagda minst 12h
1/2st gul lök, stor
50g bladpersilja
1-2st vitlöksklyftor
1-2tsk salt
1tsk svartpeppar
1,5msk spiskummin
0,5msk bakpulver
0,5tsk bikarbonat
solros- eller rapsolja till friteringen
Blanda gula ärtor, lök, persilja, vitlök och mal alltihop två gånger i en köttkvarn eller kör det i en matberedare.
Blanda smeten med övriga ingredienser och smaka av med mer salt om det behövs. Låt smeten vila i cirka 15 minuter.
Forma bullar med sked, ca 4 cm i diameter, och fritera dem i olja i 3–4 minuter tills de blivit gyllenbruna. Oljan bör vara ca 170 grader.
Gör några dippsåser till, jag gjorde en med vitlök, feta och creme fraiche samt en med creme fraiche och sweet chili.
500g torkade gula ärtor, blötlagda minst 12h
1/2st gul lök, stor
50g bladpersilja
1-2st vitlöksklyftor
1-2tsk salt
1tsk svartpeppar
1,5msk spiskummin
0,5msk bakpulver
0,5tsk bikarbonat
solros- eller rapsolja till friteringen
Blanda gula ärtor, lök, persilja, vitlök och mal alltihop två gånger i en köttkvarn eller kör det i en matberedare.
Blanda smeten med övriga ingredienser och smaka av med mer salt om det behövs. Låt smeten vila i cirka 15 minuter.
Forma bullar med sked, ca 4 cm i diameter, och fritera dem i olja i 3–4 minuter tills de blivit gyllenbruna. Oljan bör vara ca 170 grader.
Gör några dippsåser till, jag gjorde en med vitlök, feta och creme fraiche samt en med creme fraiche och sweet chili.
Visningar: 133
Inlagt 2023-12-05 19:10:24






30 min