Receptbeskrivning
Smörkola
Ingredienser
för
Beskrivning
Smörkola, cirka 40 st.
100 g smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
Klä en form på cirka 20x20cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en tjockbottnad stor kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka tills kolan når 124-125 grader. Alternativt gör kulprov.
Häll upp kolan i formen och låt stelna helt innan du skär upp den.
100 g smör
3 dl socker
2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
1 msk vaniljsocker
Klä en form på cirka 20x20cm med bakplåtspapper.
Smält smöret i en tjockbottnad stor kastrull.
Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka tills kolan når 124-125 grader. Alternativt gör kulprov.
Häll upp kolan i formen och låt stelna helt innan du skär upp den.
Visningar: 170
Inlagt 2023-12-10 09:10:19






30 min