Receptbeskrivning
Chokladkola med polkagriskrisp
Ingredienser
för
Beskrivning
Chokladkola med polkagriskrisp 30 bitar:
50 g smör
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
1 dl brun farin strö
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl krossad polkagriskarameller
Blanda alla ingredienser i en kastrull, sätt på hög värme tills allt smält ihop under konstant omrörning.
Sänk till medelhög värme och låt koka tills kolan nått en temperatur om 125°c, det tar ca. 20 minuter.
Häll kolan i en form med bakplåtspapper, 20×20 cm. Strö över polkakross och låt stelna i rumstemperatur i minst 3 timmar.
Skär kolan i bitar och vira in i lite smörpapper.
50 g smör
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1.5 dl ljus sirap
1 dl brun farin strö
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 dl krossad polkagriskarameller
Blanda alla ingredienser i en kastrull, sätt på hög värme tills allt smält ihop under konstant omrörning.
Sänk till medelhög värme och låt koka tills kolan nått en temperatur om 125°c, det tar ca. 20 minuter.
Häll kolan i en form med bakplåtspapper, 20×20 cm. Strö över polkakross och låt stelna i rumstemperatur i minst 3 timmar.
Skär kolan i bitar och vira in i lite smörpapper.
Visningar: 194
Inlagt 2023-12-10 09:12:04






30 min