Receptbeskrivning
Saftig saffranskaka
Ingredienser
för
Beskrivning
200 g smör eller margarin
1/2 g saffran
3 dl strösocker
2  ägg
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen pÃ¥ 175ËšC.Â
Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet.
Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.Â
Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
1/2 g saffran
3 dl strösocker
2  ägg
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen pÃ¥ 175ËšC.Â
Smörj och bröa en bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält matfettet.
Stöt saffranet i en mortel med 1 msk av sockret. Blanda det med det smälta matfettet.
Vispa ägg och resten av sockret poröst. Rör ner matfettet och mjölken. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.Â
Grädda i nedre delen av ugnen 40-45 minuter.
Visningar: 159
Inlagt 2023-12-25 11:45:24





.jpg)
60 min