Receptbeskrivning
Kycklinggryta med champinjoner
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklinggryta med svamp
1kg kycklinglår- ca
2msk smör
120g jägarbacon
200g champinjoner- små
1st purjolök
2msk kycklingfond
4dl grädde
1st röd paprika
1st paprika- gul
1 kvist rosmarin
2krm chiliflakes
salt
peppar
2msk vetemjöl- eller majsstärkelse
Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Bryn dem runtom i en het stekpanna med smör.
Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.
Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.
Koka potatis eller ris.
Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan.
Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
1kg kycklinglår- ca
2msk smör
120g jägarbacon
200g champinjoner- små
1st purjolök
2msk kycklingfond
4dl grädde
1st röd paprika
1st paprika- gul
1 kvist rosmarin
2krm chiliflakes
salt
peppar
2msk vetemjöl- eller majsstärkelse
Torka av kycklinglåren med hushållspapper. Bryn dem runtom i en het stekpanna med smör.
Salta och peppra under stekningen. Lägg över i en gryta.
Skär baconen i strimlor och ansa champinjonerna. Snitta purjolöken, skölj och skär den i skivor. Fräs baconen i en het stekpanna i 2 minuter. Tillsätt svamp och purjolök, rör om. Lägg över i grytan, späd med kycklingfond och grädde.
Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Lägg hälften i grytan tillsammans med rosmarinkvisten och chiliflakes. Koka upp och låt grytan sjuda i 30 minuter.
Koka potatis eller ris.
Red av grytan med vetemjölet utrört i 2 matskedar vatten, koka upp och tillsätt resten av paprikan.
Smaka av grytan med salt och peppar. Garnera med persilja och rosmarin. Servera med kokt potatis eller ris och en sallad.
Visningar: 84
Inlagt 2024-01-02 17:03:21






30 min.jpg)