Receptbeskrivning
Krämig kycklingpasta med citron och mascarpone
Ingredienser
för
Beskrivning
Krämig kycklingpasta med citron och mascarpone
4st kycklingfiléer
2st vitlöksklyftor, finhackade
1st citron
2dl kycklingfond (2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond)
1 frp Mascarpone
salt
nymalen svartpeppar
2dl parmesan, riven
1dl finstrimlad bladpersilja
Halvera och stek kycklingfiléerna till fin gyllenbrun färg i olivolja, salta och peppra.
Ta upp kycklingen och lägg upp på fat.
Riv citronzest och pressa juice från citronen, ställ åt sidan.
Stek vitlöken mjuk i fettet som är kvar i pannan. Häll i citronjuice, citronzest och kycklingfond och koka ihop.
Tillsätt mascarpone och låt puttra till en krämig sås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg i kycklingfiléerna och koka tills de är genomstekta.
Lägg upp på tallrikar, riv över parmesan och strimlad bladpersilja.
Servera med nykokt pasta eller ris.
4st kycklingfiléer
2st vitlöksklyftor, finhackade
1st citron
2dl kycklingfond (2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond)
1 frp Mascarpone
salt
nymalen svartpeppar
2dl parmesan, riven
1dl finstrimlad bladpersilja
Halvera och stek kycklingfiléerna till fin gyllenbrun färg i olivolja, salta och peppra.
Ta upp kycklingen och lägg upp på fat.
Riv citronzest och pressa juice från citronen, ställ åt sidan.
Stek vitlöken mjuk i fettet som är kvar i pannan. Häll i citronjuice, citronzest och kycklingfond och koka ihop.
Tillsätt mascarpone och låt puttra till en krämig sås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg i kycklingfiléerna och koka tills de är genomstekta.
Lägg upp på tallrikar, riv över parmesan och strimlad bladpersilja.
Servera med nykokt pasta eller ris.
Visningar:
Inlagt 2024-01-12 15:36:34






30 min