Receptbeskrivning
Kladdkakebollar med dumle
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkakebollar med dumlekola
150g smör
1dl hasselnötskräm
2,5dl strösocker
3st ägg
2dl vetemjöl
2msk kakaopulver
8 – 10st Dumlekolor- delade
100g mörk choklad
1,5dl kokosflingor
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och ta av värmen.
Klicka i hasselnötskräm och låt den smälta under omrörning. Vispa i sockret. Vispa i äggen, ett i taget.
Rör sist ner mjölet och kakao. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna, men inte stelna.
Mosa kladdkakan med en gaffel och rulla till en längd. Dela längden i 16-20 bitar och rulla dem till bollar. Tryck en bit dumlekola i varje boll, jämna till så att kolan ligger i mitten av bollen.
Smält chokladen. Häll kokosflingorna på ett fat.
Pensla kladdkakebollarna med lite av den smälta chokladen och rulla dem i kokosflingorna.
150g smör
1dl hasselnötskräm
2,5dl strösocker
3st ägg
2dl vetemjöl
2msk kakaopulver
8 – 10st Dumlekolor- delade
100g mörk choklad
1,5dl kokosflingor
Smält smöret i en tjockbottnad kastrull och ta av värmen.
Klicka i hasselnötskräm och låt den smälta under omrörning. Vispa i sockret. Vispa i äggen, ett i taget.
Rör sist ner mjölet och kakao. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt svalna, men inte stelna.
Mosa kladdkakan med en gaffel och rulla till en längd. Dela längden i 16-20 bitar och rulla dem till bollar. Tryck en bit dumlekola i varje boll, jämna till så att kolan ligger i mitten av bollen.
Smält chokladen. Häll kokosflingorna på ett fat.
Pensla kladdkakebollarna med lite av den smälta chokladen och rulla dem i kokosflingorna.
Visningar:
Inlagt 2024-01-15 16:37:45






30 min