Receptbeskrivning
Yakisoba med kyckling
Ingredienser
för
Beskrivning
Yakisoba med kyckling
500g kyckling- låt- och bröstkött, strimlad
1st rödlök
2–3st paprikor- gärna i olika färger
200g rödkål- eller vitkål
Yakisobasås
3msk ostronsås
2msk japansk soja
2msk ketchup
1msk worcestersås
rapsolja
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
250g äggnudlar
Yakisobasås: Blanda samman alla ingredienser.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Stek kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.
Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla kålen. Stek grönsakerna i stekpannan i 1 msk olja på hög värme. Blanda i kycklingen när grönsakerna fått färg och sänk värmen.
Blanda ner yakisobasås i stekpannan och blanda väl. Låt sjuda under omrörning i ca 2 min . Blanda ner nudlarna eller servera dem till.
500g kyckling- låt- och bröstkött, strimlad
1st rödlök
2–3st paprikor- gärna i olika färger
200g rödkål- eller vitkål
Yakisobasås
3msk ostronsås
2msk japansk soja
2msk ketchup
1msk worcestersås
rapsolja
salt
nymald svartpeppar
Tillbehör
250g äggnudlar
Yakisobasås: Blanda samman alla ingredienser.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Stek kycklingen i 1 msk olja tills den fått fin färg. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.
Skala och strimla löken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och strimla kålen. Stek grönsakerna i stekpannan i 1 msk olja på hög värme. Blanda i kycklingen när grönsakerna fått färg och sänk värmen.
Blanda ner yakisobasås i stekpannan och blanda väl. Låt sjuda under omrörning i ca 2 min . Blanda ner nudlarna eller servera dem till.
Visningar:
Inlagt 2024-01-15 16:39:57






30 min