Receptbeskrivning

Krämig kycklingpasta med citron och mascarpone

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Krämig kycklingpasta med citron och mascarpone

4st kycklingfiléer
2st vitlöksklyftor, finhackade
1st citron
2dl kycklingfond (2 dl vatten + 1 msk koncentrerad fond)
1 frp Mascarpone
salt
nymalen svartpeppar
2dl parmesan, riven
1dl finstrimlad bladpersilja

Halvera och stek kycklingfiléerna till fin gyllenbrun färg i olivolja, salta och peppra.
Ta upp kycklingen och lägg upp på fat.
Riv citronzest och pressa juice från citronen, ställ åt sidan.
Stek vitlöken mjuk i fettet som är kvar i pannan. Häll i citronjuice, citronzest och kycklingfond och koka ihop.

Tillsätt mascarpone och låt puttra till en krämig sås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Lägg i kycklingfiléerna och koka tills de är genomstekta.
Lägg upp på tallrikar, riv över parmesan och strimlad bladpersilja.
Servera med nykokt pasta eller ris.

Visningar:
Inlagt 2024-01-15 19:01:06