Receptbeskrivning
Baconlindad kycklingfilé med örtglaze
Ingredienser
för
Beskrivning
Baconlindad kycklingfilé med örtglaze
4st kycklingfiléer
1 näve färska örter, bladpersilja, basilika eller salvia
250g bacon
1msk smör
2st vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
1,5msk sojasås
1msk vitvinsvinäger, äppelcidervinäger
70g flytande honung
2msk persilja, hackad
salt och svartpeppar
olja, till stekning
Värm ugnen till 200 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar, men var lite försiktig med saltet eftersom baconet också tillför salt. Lägg lite örter på kycklingen och linda fyra skivor bacon hårt runt varje filé.

Hetta upp en liten skvätt olja i en stor stekpanna. Lägg kycklingen i stekpannan, helst med skarven nedåt först, och stek kycklingen på alla sidor tills baconet fått fin färg.

Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form, och efterstek i ugnen i cirka 15 minuter, beroende på filéernas storlek.

Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning i några minuter tills vitlöken är blank och mjuk. Tillsätt sojasås, vinäger och honung.

Låt det koka en minut, eller tills blandningen har en sirapsliknande konsistens. Rör ner den hackade persiljan och pensla blandningen på den stekta kycklingen.
4st kycklingfiléer
1 näve färska örter, bladpersilja, basilika eller salvia
250g bacon
1msk smör
2st vitlöksklyftor, rivna eller finhackade
1,5msk sojasås
1msk vitvinsvinäger, äppelcidervinäger
70g flytande honung
2msk persilja, hackad
salt och svartpeppar
olja, till stekning
Värm ugnen till 200 grader. Krydda kycklingen med salt och peppar, men var lite försiktig med saltet eftersom baconet också tillför salt. Lägg lite örter på kycklingen och linda fyra skivor bacon hårt runt varje filé.

Hetta upp en liten skvätt olja i en stor stekpanna. Lägg kycklingen i stekpannan, helst med skarven nedåt först, och stek kycklingen på alla sidor tills baconet fått fin färg.

Lägg sedan kycklingen i en ugnsfast form, och efterstek i ugnen i cirka 15 minuter, beroende på filéernas storlek.

Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt vitlöken och fräs under omrörning i några minuter tills vitlöken är blank och mjuk. Tillsätt sojasås, vinäger och honung.

Låt det koka en minut, eller tills blandningen har en sirapsliknande konsistens. Rör ner den hackade persiljan och pensla blandningen på den stekta kycklingen.
Visningar:
Inlagt 2024-01-21 17:27:29






30 min