Receptbeskrivning
Scweizernötsgrottor
Ingredienser
för
Beskrivning
Schweizernötgrottor ca 25st
200g rumsvarmt smör
1dl strösocker
3 1/2dl vetemjöl
1dl marsánpulver
1tsk bakpulver
Fyllning:
Schweizernötchoklad (de på rulle)
Garnering: smält choklad
hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg i minimuffinsformar.
Grädda i ca 15 min.
Tryck direkt i chokladbitarna när plåten tas ur ugnen.
Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Dekorera kakorna om du vill genom att ringla över smält choklad och strö på hackade hasselnötter.
200g rumsvarmt smör
1dl strösocker
3 1/2dl vetemjöl
1dl marsánpulver
1tsk bakpulver
Fyllning:
Schweizernötchoklad (de på rulle)
Garnering: smält choklad
hackade hasselnötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Blanda till en slät deg. Forma degen till bollar och lägg i minimuffinsformar.
Grädda i ca 15 min.
Tryck direkt i chokladbitarna när plåten tas ur ugnen.
Låt kakorna svalna en stund på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt.
Dekorera kakorna om du vill genom att ringla över smält choklad och strö på hackade hasselnötter.
Visningar:
Inlagt 2024-02-02 15:06:49