Receptbeskrivning

Luftiga frallor i långpanna

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Luftiga frallor i långpanna 30 st:

50g jäst 
5dl rumsvarmt vatten
100g rumsvarmt smör
2msk honung (eller ljus sirap)
14dl vetemjöl special 
0.5tsk salt 
+ 1 ägg till pensling

Lös jästen i vattnet i en skål och tillsätt de resterande ingredienserna (ej ägget).
Arbeta ihop en smidig deg gärna i din kitchenaid.
Knåda tills allt är väl blandat.
Täck skålen med plastfolie och låt jäsa i 40 minuter i rumstemperatur.
Stjälp upp degen på lätt mjölad bakbänk. Dela i 30 jämnstora bitar (väg för mer exakta bitar) och rulla varje bit till en tight boll.
Lägg alla bollar på en bakpappersklädd plåt, lägg dem ganska tätt så att de jäser ihop. Täck med bakduk och låt jäsa i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°c och pensla bröden med lätt uppvispat ägg.
Grädda brödet mitt i ugnen i ca. 20 minuter – tills det blivit en gyllene yta.
Tag ut och låt svalna innan du bryter det i bitar

Visningar:
Inlagt 2024-03-17 19:14:45