Receptbeskrivning
Halloumivåffla
Ingredienser
för
Beskrivning
Halloumivåffla 2 port.
1st halloumiost
0,5msk potatismjöl
smör, till gräddning
Topping
1st avokado, tunt skivad
1 förp röd rom
0,5st rödlök, finhackad
0,5dl smetana (eller crème fraiche)
färsk dill, till topping
ev citron, pressad
Riv halloumin på den grova sida av rivjärnet. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin.
Hetta upp våffeljärnet och smöra in båda sidorna. Fördela hälften av den rivna osten i våffeljärnet (det ryms ungefär 0,5 halloumiost per våffla) och grädda precis som vanligt tills våfflorna är gyllene och krispiga.
Toppa med avokado, rom, smetana, rödlök, dill och eventuellt lite pressad citron.
1st halloumiost
0,5msk potatismjöl
smör, till gräddning
Topping
1st avokado, tunt skivad
1 förp röd rom
0,5st rödlök, finhackad
0,5dl smetana (eller crème fraiche)
färsk dill, till topping
ev citron, pressad
Riv halloumin på den grova sida av rivjärnet. Pudra över potatismjöl och blanda runt så mjölet fördelas jämnt i den riva halloumin.
Hetta upp våffeljärnet och smöra in båda sidorna. Fördela hälften av den rivna osten i våffeljärnet (det ryms ungefär 0,5 halloumiost per våffla) och grädda precis som vanligt tills våfflorna är gyllene och krispiga.
Toppa med avokado, rom, smetana, rödlök, dill och eventuellt lite pressad citron.
Visningar:
Inlagt 2024-03-20 16:51:16