Receptbeskrivning

Fläskfilé plock med dijonsenap och sesamfrön

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Fläskfilé-plock med dijonsenap & rostade sesamfrön 12port,

500g fläskfilé, gärna svensk
1tsk salt
½tsk nymald svartpeppar
2msk rapsolja

Glaze:
½dl sweet chilisås
3msk japansk soja
2msk honung
1msk sesamolja

Garnering:
koriander

Tillbehör:
1dl sesamfrön
1dl dijonsenap


Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén och krydda den med salt och peppar. Stek den runtom i olja så att den får lite färg. Lägg köttet i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 68–70 grader innertemperatur.
Glaze: Blanda ihop sweet chili, soja, honung och olja. Pensla köttet med glaze när det återstår cirka 5 min av tillagningstiden. Låt köttet vila i cirka 15 min innan det skärs i tunna skivor. Köttet kan serveras varmt eller rumstempererat. Garnera med koriander.
Rosta sesamfröna i medelvarm panna tills de blir gyllene. Häll upp senapen i en skål och lägg sesamfröna på ett fat. Låt var och en doppa en köttskiva i senap och sedan i sesamfrön.

Tips! Fläskfilén ska doppas ljummen i dijonsenap och sesamfrön

Visningar:
Inlagt 2024-03-26 17:01:44